Soutěžní sezóna 2022

Každým rokem se sportovní oddíl přerovských mažoretek FANTASY připravuje na vrchol sezóny, a to Mistrovství ČR v mažoretkovém sportu a Mistrovství ČR mažoretek asociace ČFMS, kde děvčata bojují o postupy na Mistrovství Evropy a Mistrovství Světa 2022. Letos se Mistrovství Evropy koná v Chorvatsku ve městě Novigrad 22. - 25. června, Mistrovství světa v Praze 25. - 27. srpna.

 

Kvalifikační kolo proběhlo 7. května ve Stochově, kde tým včetně rodičovského týmu předvedl celkem 37 soutěžních sestav, z toho 22 sestav postoupilo do samotného finále výkonostní třídy A a 12 sestav do finále výkonostní třídy B. Kvalifikační kolo ve Stochově vyneslo mažoretkám celkem 7 zlatých, 5 stříbrných a 7 bronzových medailí

Některé věkové kategorie čítaly na 90 závodnic, proto se některá děvčata musela účastnit semifinále v kategorii sóla juniorky baton a seniorky pompom, které proběhlo 14. května v Nové Pace. Zde sice děvčata neuspěla na medailových pozicích, ale zajistila si postup do finále. První finálové kolo proběhlo o víkendu 21. - 22. května v Chotěboři, kde probíhalo finále výkonostní třídy A s náčiním baton (hůlka). V sobotu naše seniorky předvedly dvě velké sestavy, za které si vybojovaly 10. místo (pochodové defilé) a 12. místo (pódiová sestava). V neděli získala jako jediná zástupkyně přerovských mažoretek Kateřina Valentová ve velké konkurenci se svým sólem baton v kategorii seniorky krásné 13. místo. 

Již nadcházející víkend bude opět v duchu soutěžním, kde tentokráte budou bojovat o tituly ve finále MČR 2022 v mažoretkovém sportu a mažoretkách asociace ČFMS děvčata v kategorii pompom (třásně). Zde bude v sobotu bojovat ve výkonostní třídě A celkem 17 sestav, v neděli celkem 12 sestav ve výkonostní třídě B. Víkendové finále se bude konat v Hranicích ve sportovní hale Napária. Další finálové kolo bude opět probíhat v Hranicích 4. června, kde se představí ve výkonostní třídě B seniorky s náčiním baton.

Děvčatům i jejich trenérům děkujeme za reprezentaci svého oddílu a města Přerov. Blahopřejeme k zatím dosaženým výkonům a do dalších kol přejeme mnoho úspěchů.