Podhostýnský pohár 2022

V sobotu 12. března se konal v Bystřici pod Hostýnem po dvouleté odmlce již 11.ročník mezinárodní nepostupové soutěže Podhostýnský pohár 2022. Jedná se o soutěž, která pro většinu mažoretkových oddílů představuje start nové soutěžní sezóny, kde představují své sestavy. I letos tomu tak bylo a ve Společenském domě Sušil se sešlo na stovky mažoretek ve věkové kategorii děti, kadetky, juniorky i seniorky a předvedly sestavy jak s náčiním baton (hůlka), pompom (třásně), tak i kombinaci náčiní MIX. 

Sportovní oddíl mažoretek Fantasy Přerov samozřejmě nechyběl, po jedenácté startoval a předvedl se celkem s devíti formacemi s náčiním pompom, baton a mix. Nejvyšší ocenění, 1. místo, získala Tereza Šaratová se svým sólem pompom v kategorii senior, další cenný kov, 2. místo, získala Adéla Ministrová se svým sólem pompom v kategorii kadetky, stříbrný kov a 2. místo získala děvčata Kateřina Šindarová, Kateřina Valentová, Tereza Šaratová, Klára Bačová, Anna Frydrýšková, Adéla Kristová a Barbora Ludmilová se sestavou malé formace MIX v kategorii senior. V kategorii juniorky sólo s náčiním pompom získala bronzovou příčku a 3. místo Rozálie Kašparová. Další sóloformace se ve velké konkurenci umístila na 6., 10., 16. a 19. místě.

I přes dlouhou covidovou odmlku od soutěží se podařilo děvčatům z Fantasy udržet dobrou formu a získat nějaký ten cenný kov. Nyní čeká celý oddíl finální příprava na první kvalifikační kola MČR 2022, která startují již na konci dubna. Děvčatům gratulujeme k dosaženým výkonům, reprezentaci svého oddílu a města Přerov. Do dalších soutěžních klání přejeme hodně štěstí a úspěchů.