Mažoretky Fantasy zazářily na Mistrovství světa a Evropy

V uplynulých dvou týdnech se přerovské mažoretky ze sportovního oddílu FANTASY účastnily hned dvou velkých mistrovství. Otevřeného Mistrovství Evropy 2019 (pořádané asociací IAM) v maďarském Györu a Mistrovství světa 2019 (World Championship Majorettes Sport pořádané asociací IFMS) v Praze. 

Mistrovství Evropy 2019 (XVI. European Championship of Majorette-Sport 2019) se konalo 15.8.-18.8.2019 v termálním letovisku Györ, kde mažoretky postoupily na základě kvalifikačního kola, které proběhlo v květnu v Dubňanech. Celkem mažoretky předvedly 28 choreografií a to s náčiním baton a pompom v kategoriích kadetky, juniorky a seniorky. Ve velké konkurenci získaly mažoretky pro svůj klub hned několik titulů. 7x zlato, 7x stříbro, 6x bronz, 1x titul absolutní vítěz celého šampionátu-Junior pompom stage. 

Mistrovství světa 2019 (7.Open World Championship Majorettes Sport 2019) se konalo 19.8.-24.8.2019 v Praze. I zde měly přerovské mažoretky silné zastoupení. V pondělí 19.8.2019 se konal 1.ročník Open World Majorettes Cup – světový pohár ve výkonnostní třídě B, kde Adéla Kristová a Adriana Chytilová získaly 1.místo v kategorii duo baton kadet, Rozálie Kašparová 5.místo v kategorii sólo pompom junior. 

Úterý 20.8. patřilo seniorkám baton a pompom. V kategorii skupiny baton získala děvčata se sestavou Africa 9. místo, s miniformací baton 8. místo. V kategorii skupiny pompom se už dařilo více a děvčata se sestavou Pearl Harbor získala krásné 3. místo a titul 2. vicemistr světa 2019. V kategorii sólo pompom senior získala Adéla Krmelová 5. místo, duo pompom senior Adéla Krmelová a Kateřina Valentová 5. místo, duo pompom senior Barbora Lukešová a Natálie Petrová 6. místo. Ve velké konkurenci se jim podařilo udržet v TOP šestce nejlepších závodnic. 

Středa byla pro děvčata volná, přesto nelenila a i nadále se připravovala na další starty tohoto mistrovství. Čtvrtek 22.8. patřil velkým formacím MIX (kombinace náčiní baton a pompom), kde seniorkám jen o kousek unikla medaile a se sestavou Hříšný tanec získaly 4. místo. Pátek 23.8. byl opět o trošku veselejší a medaile zacinkala. V kategorii skupiny pompom junior získala děvčata přerovského oddílu Fantasy se sestavou Pavouci krásné 2. místo a titul 1. vicemistr světa 2019. V kategorii sólo pompom junior získala Adéla Langová 9. místo, Tereza Bosáková 10. místo, duo pompom junior Kateřina Šindarová a Karolína Maňáková 7. místo, duo pompom junior Tereza Bosáková a Diana Janáková 9. místo a miniformace pompom junior se sestavou Swing 11. místo. Sobotní klání 24.8. patřilo nejstarším a to rodičovským týmům, kde i přerovský oddíl měl zastoupení. Ve velké konkurenci se podařilo rodičům mažoretek umístit v TOP šestce a se sestavou Africa získali 6. místo.