MAŽORETKY FANTASY MISTRYNĚMI ČR 2022

Ve dnech 28. a 29. května se v Hranicích konalo finále již 29. ročníku Mistrovství České republiky 2022 v mažoretkovém sportu pořádané asociací ČFMS.

 

 

Přerovské mažoretky se do samotného finále probojovaly jak ve výkonnostní třídě A, tak i výkonnostní třídě B. Celkem o víkendu předvedly 29 formací s náčiním pompom - ve věkové kategorii kadetky (8-11 let), juniorky (11-14 let), seniorky (15-25 let) a grandsenior (25 a více let).V sobotu se předvedly velké formace a malé formace ve výkonnostní třídě A. Zde měl přerovský oddíl velké zastoupení a předvedl ve velké konkurenci celkem 18 sestav. V kategorii seniorky pompom získala děvčata ve velké konkurenci se svou sestavou Adam a Eva krásné 2. místo a stala se prvními vicemistryněmi ČR pro rok 2022. Dalším velkým úspěchem bylo umístění rodičovského týmu, který získal ocenění nejvyšší a v kategorii grandsenior se stal mistrem ČR pro rok 2022. 

 

Dalším úspěchem byla ocenění v TOP šestce v kategorii velká formace juniorky pompom (MIX) 5. místo, duo juniorky pompom Adéla Ministrová a Sára Bačová 6.místo, miniformace seniorky pompom 6.místo Adéla Langová, Adéla Krmelová, Natálie Petrová, Barbora Lukešová, Diana Janáková a Tereza Bosáková. Další formace se ve velké konkurenci také neztratily a umístily se do 20 místa.

Nedělní klání odstartovalo celkem 10 formací v podání přerovských mažoretek ve výkonnostní třídě B a jedna formace ve výkonnostní třídě A - malá formace MIX (kombinace náčiní baton a pompom) v kategorii seniorky, kde se děvčata ve velké konkurenci rozhodně neztratila a dostala se do TOP desítky. Další krásné umístění ve výkonnostní třídě B, velká radost a slzičky štěstí pro Kateřinu Šindarovou, která se stala Mistryní ČR pro rok 2022 v kategorii sólo seniorky pompom, Rozálie Kašparová získala krásné 3. místo, Klára Bačová 4. místo, obě taktéž v kategorii sólo seniorky pompom. V kategorii sóla juniorky pompom získala Sára Bačová 2. místo, Adéla Ministrová 3. místo, Barbora Poláková 5. místo. 

Z obou náročných soutěžních dnů si děvčata odvážejí nejen krásná umístění, ale i postupy na Mistrovství Evropy a Mistrovství světa 2022. Děvčatům a trenérům gratulujeme, děkujeme za reprezentaci oddílu a města Přerova. Do dalších soutěžních klání přejeme hodně úspěchů.