Kvalifikace na MČR - Opava 17.4.2016

Uplynul týden a my se vypravili na naši druhou kvalifikaci do Opavy, která se konala dne 17.4.2016. Přesně v rytmu a textu naší seniorské mix-ky:


"Nám to výjde
Co chcem máme 
S větrem v zádech počítáme
Máme vůli 
Nám to výjde
Všechno vyjde nám"   

 Vůle a to napětí bylo opravdu velké. Krásná Opavská hala slibovala opravdu pěkný zážitek. Ale začněme úplně od začátku. Čekal nás celodenní maraton, věděli jsme to opravdu všichni a psychicky jsme se snažili i připravit. Vybaveni nejrůznějšími posilovadly (koláče, tousty, energy drinky, ledové kávy, i silné kávy :D, vlhčené ubrousky i různé typy čajů, prášků na bolesti, no měli jsme skoro vše - doufám, že si na konci vzpomenu, kde to vše skončilo:DDDD), ale pojdme na to !!!
 
Dopolední program a startovní listina v kategorii baton i pom pom byla nabitá konkurencí. My byli nabiti emocemi. Jak by asi né, když nám vystupovaly naše nejmladší holčičky. Přípravy byly velkolepé a holky to už od začátku braly zodpovědně, pochvalu už vznesu na začátku, opravdu byly zodpovědné. (Teda rodiče byli trochu nervózní :PPP a pořád se někde plantali :DDD), ale bez nich by to nešlo, vytvořili úžasnou atmosféru a krásné zázemí pro holky. 
 
První nás reprezentovala naše batonová miniformace kadet ve složení : Lucinka Beranová, Eliška Hubínková,Barunka Ludmilová, Anetka Krmelová, Anička Frydrýšková a Klárka Bačová, Holky zajely s přehledem, mají největší pochvalu od všech zúčastněných, jelikož dokázaly, že se umí postavit jakékoliv výzvě a tuhle zvládly na jedničku. Medajli (tu virtuální) mají od všech rodičů Fantasy.Holky zvládly jste téměř nezvladatelné :**** 
 
Další na pořadu dne byly sóloformace pom pom. Tuto kategorii jsme měli plně obsazenou. Adeli Nesvadbová (jak ráda bych napsala Adélka), Terezka Šaratová a Karolínka Daňková. Naše nadějné pompomové sólistky. Všechny krásné a každá jiná. Adélka :)) Nesvadbová je  krásná, veselá, temperamentní mažoretka, velice talentovaná a gymnasticky nadaná. Do svého sóla dala vše a vyplatilo se jí to. Terezka Šaratová svoji ukázněností a pílí dokáže nemožné. Kdo by si před rokem myslel, že naše Terka půjde do pom pomového sóla? Odpovím si sama. Nikdo :). a dnes? Sebevědomá Terezka, s precizním gymnastickým výkonem, radost pohledět. Karolínka Daňková, krásný úsměv, krásný kostýmek a chuť něčeho dosáhnout, to je naše Karolínka. 
 
V dalším soutěžním bloku jsme měli dvě želízka v ohni, a to junior defilé  a skupina baton - "Katastrofa". Naše juniorky se předvedly v defilé, v co největším nasazení a v pódiové sestavě si to náležitě užily. Zajely pódiovku s přehledem a s odhodláním podat, co nejlepší výkon. 
 
Po náročné pódiovce byl relativní klid. No klid pro všechny, kromě jedné naši talentované sólistky. Adélky Langové.  Ta se ihned musela převléci do sólového kostýmu a mířit opět na start. Mířili jsme s ní. Adélka měla největší konkurenci v sóle baton kadet a tak jsme všichni byli velice netrpěliví, jak to dopadne. Adélka před startem trochu nervózně sledovala své soupeřky a mezitím si s lehkostí zkoušela (jen tak :DDD)  přemet s výhozem (mimo jiné prvek z 5-tého levelu). JO a povedlo se!!! Nejen její celé sólo, ale i ten přemet s výhozem. Šikula to je....
 
Úplně nové juniorkovské duíčko Helenka Phamová a Stázka Kabelíková nás asi všechny překvapilo. Bylo to jako paní Columbová, nikdo ji ještě nikdy neviděl :))), no nakonec jsme jej přece jenom shlédli a předčilo naše očekávání.
 
Změna náčiní nás přenesla do krásné pódiové sestavy CASPER, sestava plná duchů, je teda pravda, že jeden je zkažený :DDD, ale určitě nic nekazí, ba naopak.
 
Z duchů jsme se přenesli do luxusní nemocnice Chikago hope, kde excelovalo 5 sestřiček a 9 doktorů (trochu převaha, že? :DDD). Moc hezky to holky zajely :)
 
MIX kadet Divočina bylo pro nás ještě velkou neznámou. Po prvních tónech skladby jsme věděli, že to holky dají. Povedlo se jim to a bylo vidět, že si skladbu užívají.
 
Další pódiovou sestavou byl MIX senior, zní to sice hrozně, ale máme v týmu už hodně seniorek. Ach holky, kdy už dostanete rozum. Jednou to přece musí přijít :DDD. 
 
Jediná naše sólistka Adélka Langová tento den jela dvě sóla a několik formací. Opravdu jsme očekávali, jak zvládne své velice těžké sólo. Bylo už celkem hodně hodin a únava už byla znát téměř na všech, natož jet ještě nějaké náročné sólo :((. Adélko jsi borec, skočit araby a šprajcku,  za celý den vysílená, tak klobouk dolů. Krásné sólo, radost se na ni dívat.
 
Jako úplně poslední to rozbalili Pan Tau a Krucovi. Tentokráte se to povedlo těm služebně mladším. Holky byly krásné, ale i pan Tau si zaslouží velkou pochvalu.
 
Vše se zadařilo a domů jsme si odvezly spousty medajlí.
 
Byl to náročný a dlouhý den, jak pro naše mažoretky, tak pro rodiče. Odměnou nám byli získané medajle.
 
Kategorie B pom pom :
 
Adélka Nesvadbová               1. místo POSTUP
Karolínka Daňková                 3. místo POSTUP
Terezka Šaratová                   4. místo POSTUP
 
Kategorie A baton :
 
Katastrofa junior                    3. místo POSTUP
Defilé junior                           3. místo POSTUP
Adélka Langová sólo              1. místo POSTUP
 
Kategorie A pom :
 
CASPR                                  1. místo POSTUP
Doktoři                                   1. místo POSTUP
Adélka Langová sólo                2. místo POSTUP
Duo Helenka a Stázka              3. místo
Krucovi                                   1. místo POSTUP
Pan Tau                                  2. místo POSTUP
 
MIX kadet                               1 .místo POSTUP
MIX senior                               2. místo POSTUP