Fantasy Přerov - dvojnásobní Mistři ČR!

Mažoretky Fantasy jsou dvojnásobnými Mistry České republiky

DNES 8:14

Letošní soutěžní sezona 2017 byla pro děvčata sportovního oddílu mažoretek Fantasy Přerov velmi náročná a co do počtu dní strávených ve sportovních halách velmi nabitá. Soutěžní sestavy byly trénovány pro tři mažoretkové asociace a to MAC (Majorettes Association Czech), ČFMS ( Česká federace mažoretkového sportu) a třetí asociací je IAM (International Association of Majorette-Sport).

"Hlavní a prioritní asociací byla pro letošní soutěžní sezónu asociace MAC. Pro přerovské mažoretky to byla velká výzva, neboť nikdy v této asociaci nesoutěžila a musela tak trochu své sestavy upravit dle pravidel MACU, než byla doposud zvyklá. Děvčata musela projít regionálním kolem, které se konalo v dubnu v jihomoravském kraji v Těšanech. Zde se již ukázalo, že patří mezi elitu a získala celkem z 23 startů 3x zlato, 4x stříbro a 5x bronz. Všechny starty jim tak zajistily postup do semifinále - Mistrovství Moravy 2017," prozradila Kateřina Krmelová, jednatelka spolku Fantasy Přerov z.s.

 
Foto: archiv mažoretek Fantasy
Foto: archiv mažoretek Fantasy

Mistrovství Moravy 2017 se konalo na konci dubna ve Vyškově a pro tým Fantasy opět dopadlo na výbornou. Z celkem 23 startů se podařilo probojovat 14 sestavám do samotného finále MČR 2017. Děvčata získala titul Mistryně Moravy 2017 - 1.místo skupina juniorky pompom se sestavou Mumie, další tituly - 1. Vícemistryně Moravy 2017 - 2. místo -  skupina seniorky baton se sestavou Úředníci, 2. místo - skupina kadetky pompom se sestavou Tučňáci,  2. místo - rodičovský tým se sestavou Četníci ze ST, 2. místo - miniformace kadetky pompom se sestavou Kostka a 2.místo - miniformace seniorky baton se sestavou Great Gatsby.

 
Foto: archiv mažoretek Fantasy
Foto: archiv mažoretek Fantasy

Před finále MČR 2017 asociace MAC se celý tým Fantasy rozjel v dnech 5. až 8. května do Beskyd - Trojanovic, kde se svými trenéry pilně od rána až do večera pracoval na všech sestavách, tak aby mohla děvčata co nejlépe reprezentovat svůj oddíl a město Přerov. Víkendové soustředění si všichni moc užili a hlavně poctivě všichni pilovali své sestavy.

Samotné finále MČR 2017 asociace MAC bylo rozděleno do dvou víkendů. Finále skupin baton a pompom se konalo 20. května v Praze. Zde bojovala děvčata kadetky baton a pompom, juniorky pompom a seniorky baton. Do tohoto finále musela děvčata nacvičit ještě jednu sestavu navíc, tzv. pochodové defilé, které mělo na délku 100 metrů, ve tvaru pismene U a děvčata musela tuto trasu propochodovat v čase své sestavy a dle pravidel daných pro pochodové defilé. Dopoledne patřilo náčiní pompom. Zde bojovaly kadetky s pódiovou sestavou Tučňáci a pochodovým defilé Lví Král, juniorky s pódiovou sestavou Mumie a pochodovým defilé Mamma Mia. Po sečtení všech bodů za obě sestavy získaly juniorky pompom titul Mistryně ČR 2017 - 1. místo, kadetky 1.Vicemystryně ČR 2017 - 2.místo. Jak juniorky, tak i kadetky získaly postup na Mistrovství Evropy do Itálie, které se bude konat v červnu 2017. 

Odpolední program patřil náčiní baton. Kadetky bojovaly s pódiovou sestavou Elvis a pochodovým defilé Star Wors, seniorky s pódiovou sestavou Úředníci a pochodovým defilé Jump. Po sečtení všech bodů za obě sestavy získaly kadetky krásné 8.místo a seniorky krásné 4.místo a postup na Mistrovství Evropy 2017 do Itálie.

 
 
Foto: archiv mažoretek Fantasy

Finále sóloformací proběhlo o víkendu 27. a 28. května v Brně. Sobota patřila náčiní baton, kde jsme získali v obrovské konkurenci: 5.místo - miniformace senior baton Great Gatsby ve složení Agáta Chmelařová, Lucie Lajtochová, Andrea Dokoupilová, Iveta Pospíšilíková, Klára Nováková, Monika Kotulková, 9. místo - duo kadet baton Lucie Beranová a Aneta Krmelová, 13. místo - duo senior baton Kateřina Valentová a Andrea Dokoupilová. 
Neděle patřila náčiní pompom a rodičovským týmům, kde ve velké konkurenci získal tým Fantasy tyto ocenění: titul Mistryně ČR 2017 - 1.místo v miniformaci kadet pompom se sestavou Kostka a ve složení - Anna Frydrýšková, Lucie Beranová, Karolína Daňková, Aneta Krmelová, Kateřina Ondřejová, Bára Ludmilová a postup na Mistrovství Evropy 2017 do Itálie, 4. místo - rodičovský tým se sestavou Četníci ze ST, 6. místo - miniformace junior pompom Avatar ve složení Adéla Langová, Anna Vénosová, Kateřina Dokládalová, Bára Lukešová, Natálie Petrová, Kristýna Kužílková, Aneta Přikrylová, 7. místo - duo junior pompom Bára Lukešová a Natálie Petrová, 9. místo - sólo senior pompom Kateřina Valentová, 13. místo - sólo junior pompom Kateřina Dokládalová, 15. místo - sólo kadet pompom Tereza Šaratová a 15. místo - sólo junior pompom Helena Phamová.

 

V asociaci ČFMS startovala pouze s děvčata s náčiním pompom a pouze sóloformace. V této asociaci byla pouze dvě kola a to kvalifikace a finále MČR 2017. Celkem za tým Fantasy startovalo 11 děvčat - 5x sólo, 2x miniformace. V kvalifikačním kole získal tým - 1x zlato, 2x bronz, a všechny sóloformace postup do finále, které se konalo 13.-14. května v Náchodě.

"Samotné finále se potýkalo s technickými problémy, kdy byla soutěž přerušena z důvodu mokrého povrchu, na kterém děvčata soutěžila. Nakonec se vše v dobré obrátilo a děvčata mohla předvést své sestavy a získala: 6. místo - sólo kadet pompom Adeli Nesvadbová a postup na mistrovství Evropy 2017 do Chorvatska,  7. místo - miniformace kadetky pompom Dalmatins ve složení Adeli Nesvadbová, Hana Phamová, Rozálie Kašparová, Natálie Smolová, Markéta Ševčíková a postup na mistrovství Evropy 2017 do Chorvatska, 8. místo - miniformace junior pompom Motorkáři ve složení Tereza Šaratová, Anna Sehnálková, Helena Phamová, Eliška Hubinková, Klára Bačová, Tereza Bosáková a postup na mistrovství Evropy 2017 do Chorvatska, 11. místo - sólo junior pompom Adéla Langová a postup na ME v Chorvatsku, 13. místo - sólo junior pompom Kateřina Dokládalová a postup na ME v Chorvatsku a 22.místo - sólo junior pompom Anna Vénosová a postup na GP do Moskvy," dodala Krmelová.

 

V asociaci IAM jsme se účastnili jednoho kola, které se konalo na konci března v Dubňanech. Jednalo se o startovní kolo, které bylo nominační na otevřené mistrovství Evropy 2017 v bulharské Albeně, které se bude konat 5. až 9. července. Tým Fantasy v Dubňanech představil celkem 32 choreografii a získal tyto ocenění: 9x zlato, 4x stříbro, 4x bronz a celkem 19 přímých postupů do Bulharska.

Co dodat? Náročná sezona, spousty tréninků, spousty víkendových soustředění, spousty dřiny, spousty slz z výher a proher, ale i spousty nových zážitků, nových kamarádů ze soutěží a hlavně nových zkušeností...

Ale sezóna ještě nekončí. Ve dnech 22. až 25. června budou tým Fantasy a město Přerov reprezentovat juniorky pompom a seniory baton na mistrovství Evropy 2017 v Itálii - Gulianova pořádané evropskou asociací MWF.

Ve dnech 4. až 10. července se pak rozjede obrovská výprava celého Fantasy i v doprovodu rodičů do Bulharska do Albeny, kde bude probíhat již zmíněné otevřené mistrovství Evropy 2017 asociace IAM. Obě mistrovství se budou konat přímo u moře, takže si děvčata určitě užijí i zaslouženého odpočinku.