25.6.2016 soutěž "O skleněnou hůlku"

Sportovní oddíl mažoretk FANTASY Přerov se v sobotu 25. 6. účastnil mezinárodní soutěže O skleněnou hůlku 2016“ v Dubňanech u Hodonína. Pro přerovské mažoretky to byla tak trochu premiérová soutěž, neboť si děvčata vyzkoušela soutěžit v jiné mažoretkové asociaci, než byla doposud zvyklá. Děvčata musela své sestavy přizpůsobit pravidlům, která tato asociace vyžaduje. A povedlo se! Děvčata soutěžila celkem s 32 skladbami jak s náčiním baton (hůlka), tak s náčiním pompom (třásně) a ve všech věkových kategoriích – děti (3-7 let), kadetky (8-11 let), juniorky (12-14 let) a seniorky (15 a více let). Přerovský sportovní oddíl dovezl do Přerova celkem 24 cenných kovů a 24 přímých postupů na mistrovství Evropy 2016, které se bude konat koncem srpna v maďarském Siofóku.

 
Foto: Archiv klubu
 
Děvčata se v sobotu v doprovodu svých trenérů a rodičů vypravila společným autobusem na jižní Moravu do Dubňan, kde se tato soutěž konala. Počasí bylo opravdu velmi vydařené a teplota vzduchu v hale během dne vystoupala ke 45 stupňům. I přes tak velké horko podala všechna děvčata maximální výkon, za který je porota vysoce ocenila. Přípravka pompom získala se svou sestavou Tom a Jerry krásné 2. místo. Kadetky baton (hůlka) se svou premiérovou sestavou získaly 7. místo, juniorky baton (hůlka) se sestavou Katastrofa získaly krásné 2. místo, kadetky pompom za svou sestavu Casper získaly 1. místo, taktéž juniorky pompom za sestavu Chicago Hoope získaly 1. místo. 

V sóloformacích měl oddíl Fantasy velké zastoupení jak s náčiním baton, tak i náčiním pompom. V kategorii baton sólo oddíl získal: kadetky Adéla Langová 3. místo, Lucie Beranová 4. místo, Bára Ludmilová 7. místo, juniorky Natálie Macháčková 1. místo, Kateřina Valentová 2. místo, Lucie Laitochová 4. místo, seniorky Andrea Dokoupilová 1. místo, Nikola Figurová 10. místo. V kategorii baton duo oddíl získal: juniorky Natálie Macháčková a Kateřina Valentová 1. místo, seniorky Andrea Dokoupilová a Agáta Chmelařová 3. místo, Klára Nováková a Iveta Pospíšilíková 4. místo. V kategorii miniformace baton získaly kadetky se sestavou Olé 2. místo, juniorky se sestavou Karlík 2. místo, seniorky se sestavou Rockerky 1. místo. V kategorii pompom sólo získaly kadetky Adeli Nesvadbová 1. místo, Adéla Langová 2. místo, Karolína Daňková 4. místo, juniorky Helena Phamová 1. místo, Kateřina Dokládalová 2. místo, Kateřina Valentová 3. místo, Barbora Smolová 4. místo, seniorky Adéla Krmelová 1. místo. V kategorii duo-trio pompom oddíl získal: kadetky Kateřina Ondřejová a Lucie Beranová a Anna Sehnálková 1. místo, juniorky Barbora Lukešová a Natálie Petrová 2. místo, seniorky Adéla Krmelová a Markéta Vojtková 1. místo. V kategorii miniformace pompom oddíl získal: kadetky se sestavou Pan Tau 1. místo, se sestavou Krucovi 2. místo.